آیا لامپهای LED سرطان زاست؟
محققان میگویند: علت اصلی سرطانزا بودن هر منبع نوری ناشی از قرار گرفتن در معرض تابش اشعه فرابنفش و مواد شیمیایی خطرناک به کار رفته درون آن است.
به گزارش مجله علمی ساینتیفیک امریکن (scientific American)، با توجه به اینکه لامپهای الایدی از جیوه استفاده نمیکنند در زمره منابع نوری سبز محسوب میشود. از طرفی به دلیل بازده بالا در انتشار نور و میزان کم مصرف انرژی قابل رقابت با انواع دیگر لامپهای کم مصرف هستند.
البته تهدیدات این لامپ ها مورد توجه سایر مراکز تحقیقاتی قرار گرفت.
نتایج یک مطالعه که در مجله علوم و تکنولوژی محیط زیست آمریکا منتشر شده ،حاکی از آن است که این نوع لامپ حاوی مواد سمی از جمله ˈسربˈ، ˈآرسنیکˈ است.
این تحقیق در دانشگاه کالیفرنیا (UC) انجام شد و طی آن آزمایشهایی بر روی لامپهای الایدی چراغهای تزئینی، چراغهای راهنمایی و چراغهای ترمز خودروها انجام شد. ال ای دی hg
نتایج این تحقیق این گونه گزارش شد که لامپهای الایدی قرمز رنگ با شدت کم، هشت برابر سرب بیشتر نسبت به انواع دیگر این لامپها دارند.
طبق این گزارش، لامپ الایدی سفید حاوی حداقل این میزان سرب است.
همچنین نیکل از دیگر فلزات سنگین به کار رفته در لامپهای الایدی است که باعث ایجاد واکنشهای حساسیتزا در یک پنجم از افراد جامعه میشود.
مس از دیگر فلزات سنگینی است که در ساخت این نوع لامپها استفاده میشود که به عنوان یک تهدید مهم زیست محیطی محسوب میشود زیرا اگر این فلز از بقایای لامپها الایدی وارد رودخانهها و دریاچهها شود، مسمومیت آبزیان را به دنبال دارد.