راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی

دریک ساختمان مسکونی تصفیه آب به چهار بخش تقسیم می شود.برای استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی سه روش وجود دارد.

در یک ساختمان مسکونی آب برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که غالبا تصفیه آب به چهار بخش زیر تقسیم می شوند:
1) شرب
2) استحمام
3) شستشو
4) سرمایش و گرمایش
برای تصفیه آب خانگی از روش های زیر می توان بهره برد:

A. تصفیه کل آب ورودی به ساختمان
B. تصفیه هر بخش از آب مصرفی بصورت جداگانه توسط دستگاه تصفیه آب خانگی مخصوص به خود
C. استفاده هم زمان از پیش تصفیه ورودی ساختمان و دستگاه های تخصصی هر بخش
قبل از اینکه به بررسی و مقایسه 3 روش فوق بپردازیم بهتر است گذری کوتاه به دلایل تصفیه آب در چهار بخش مصرفی بصورت مجزا داشته باشیم.
شرب (وجود ناخالصی هایی همچون املاح سنگین ، نیترات ، ویروس ها و میکروبها ، کلر ، مواد شوینده و سموم کشاورزی ، زنگ لوله ، شن و ماسه ، گل و لای و ... در آب شرب زیان آور و بیماری زا هستند).
استحمام (آب حاوی کلر مضرات فراوانی برای پوست و مو خواهد داشت).
شستشو ( هر چه میزان ناخالصی های آب که بعنوان مایع پاک کننده استفاده می شود افزایش یابد، کارایی آن برای پاک کنندگی و شستشو کاهش خواهد یافت. )
سرمایش و گرمایش ( عمده دلیل تصفیه آب در این بخش جلوگیری از ایجاد رسوبات است. که باعث اتلاف انرژی و کاهش عمر سیستم های سرمایش و گرمایش ، شیرآلات و لوله ها می شود. تاثیرات مضر رسوبات را در پکیج ، آبگرمکن ، لوله ها و شیر آلات ، لباسشویی و ظرفشویی ، شوفاژ و ... می توان مشاهده نمود. )
روش A:حال برای تصفیه آب خانگی اگر روش A ( تصفیه کل آب ورودی به ساختمان ) را برگزینیم، باید از دستگاهی استفاده شود که اولا: تولید بالایی داشته و بصورت واحد و مرکزی باشد. دوما: دقت تصفیه آن بقدری بالا باشد که آب را برای تمامی مصارف منجمله شرب مناسب سازد. ایراد این روش در آن است که ما برای تمامی مصارف مانند استحمام از دقیقترین دستگاه که برای تولید آب شرب مناسب است استفاده کرده ایم، هزینه راه اندازی و بخصوص پرت آب در این روش بالا بوده و مرقون به صرفه نخواهد بود. اگر ما یک دستگاه تصفیه آب مرکزی برای کل مصارف بخواهیم استفاده کنیم باید کیفیت اب خروجی ان را طوری در نظر بگیریم که اب را نتنها برای شستشو مناسب می کند بلکه برای حساس ترین بخش مصرف یعنی شرب هم مناسب سازد این یعنی بکارگیری دقیقترین نوع تصفیه اب. اما از کل اب مصرفی یک منزل مسکونی تقریبا 5 درصد جهت شرب و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد پس نیازی نیست کل اب ورودی به ساختمان با دقیقترین دستگاه که هزینه راه اندازی و نگهداری بیشتری داشته و مصرف اب بالایی دارد تصفیه شود. بلکه ما میتوانیم این دستگاه دقیقتر را در حجم کوچکتر فقط در محلی که اب بعنوان شرب استفاده می شود یعنی آشپزخانه راه اندازی کنیم. و برای مصارف دیگر که حساسیت کمتری دارند از دستگاه های ساده و ارزانتر استفاده کنیم، این نوع دستگاه ها به دلیل نداشتن پساب، مصرف اب کمتری نیز دارند. از این دستگاه ها میتوان برای پیش تصفیه ورودی ساختمان، جلوگیری از تشکیل رسوب در پکیج، لباسشویی و ظرف شویی و همچنین تصفیه اب حمام نیز استفاده نمود که هر کدام انواع مختلفی داشته و در ادامه شرح کامل آنها ذکر شده است.

روش B: در روش B هر بخش از آب مصرفی بصورت جداگانه توسط دستگاهی خواص که مختص همان نوع مصرف طراحی شده است تصفیه می شود. یعنی در یک خانه از چند دستگاه تصفیه آب استفاده می شود. چون در یک خانه کاربری آب متفاوت بوده و کیفیت های مختلفی از آب مورد نیاز است. بطور مثال می دانیم که نیاز است آب شرب دارای کیفیت بالایی باشد و میزان مصرف آن کمتر است پس در این بخش از سیستم تصفیه دقیقتری استفاده می کنیم هر چند این سیستم ها گران قیمت تر هستند ولی چون میزان مصرف در این بخش کمتر است از نوع کوچکتر این دستگاه ها استفاده می شود که باعث کاهش هزینه ها می گردد. ولی چون نیاز نیست آب شستشو کیفیتی برابر آب شرب داشته باشد و میزان مصرف آن بالاتر است پس در این بخش می توانیم از دستگاه ساده تری استفاده کنیم که هزینه راه اندازی و نگهداری کمتری دارد و نیاز ما را برآورده می کند. در واقع در روش B قبل از هر چیز باید بدانیم آب به چه منظور قرار است استفاده شود و چه کیفیتی از آن مورد نیاز است تا دستگاه مناسب تصفیه آن انتخاب شود. مهمترین مزایای این روش: نتیجه گیری بهتر، هزینه راه اندازی و نگهداری پایین تر و کاهش میزان مصرف آب می باشد.