مراحل تصفیه ی آب

برای تصفیه ِ آب ابتدا برر وی رودها یا دریاچه ها سد می بندند . آب درپشت سد جمع می شود وچون آب دارای انرژی است پس از باز کردن دریچه های سد آب با فشار خارج می گردد . این آب وارد آبگیر هایی می گردد که ابتدای آن را توری هایی قرارداده اند . آشغال ها وزباله های آب پشت این توری ها جمع می شود. پس از آن آب به تصفیه خانه هدایت می شود ومراحل زیر انجام می گردد :

1- ته نشین کردن مواد زاید : مواد شیمیایی مثل« سولفات آلومنیوم یا کلرید آهن» به آب اضافه می گردد .این مواد ذرات زاید را به هم می چسباند وته نشین می کند .

2- گذراندن آب از صافی : دراین مرحله آب از لایه های ماسه ی ریز ودرشت عبور داده می شود تا گل ولای آن گرفته شود وآب زلال تر شود .

3- گندزدایی : با اضافه کردن« کلر» به آب مواد بیماری زاومیکروب های آب از بین می رود .در بعضی موارد که آب دارای بو ومزه ی نا مطبوع هست هوا یا اکسیژن را از داخل آب عبور می دهند .

بعضی از آب ها موادمعدنی واملاح زیادی دارد که هر چه قدر این مواد بیشتر باشد می گویند سختی آب بیشتر است .برای کم کردن سختی آب با افزودن« آهک» یا گذراندن از میان «کربن فعال» آن را قابل استفاده می کنند .

در بعضی از تصفیه خانه ها برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها به آب ماده ای به نام « فلوئور » اضافه می کنند .

این آب تصفیه شده از طریق پمپاژ ( از مناطق پایین به مناطق بالا ) یا از طریق ثقلی ( از مناطق بالا به مناطق پایین ) وارد شبکه ی لوله کشی شهری می شود وبه خانه ها می رسد.

حال که با مراحل تصفیه آب آشنا شدیم ویاد گرفتیم که برای تهیه ی آب آشامیدنی چه قدر وقت ، سرمایه هزینه می گردد وبا چه زحمتی آب قابل آشامیدن می شود بهتر نیست که در مصرف آن صرفه جویی کرده واین نعمت بزرگ الهی را به هدر ندهیم.