آیا جوشاندن آب جایگزین مناسبی برای دستگاه تصفيه آب خانگی است
اشتباه است. بسیاری از مردم گمان می کنند با جوشاندن آب کیفیت آن بهتر می شود و به نوعی آب تصفیه می شود. اما بهتر است بدانید که جوشاندن آب تنها در مواقعی که احتمال آلودگی میکروبی وجود دارد ، موثر خواهد بود. مثلا زمانی که در مواقع ضروری قصد داریم از آب برکه ها یا رودخانه ها استفاده کنیم از آنجا که قطعا در این آبها انگل ، ویروس ، باکتری و ... وجود دارد بهتر است به مدت 20 دقیقه آب جوشانده شود تا در اثر حرارت ، میکروارگانیزمهای بیماری زا کشته شوند. اما این جوشاندن سموم محلول در آب مثل نیترات ، ناخالصی های حل شده در آب ، سختی و سنگینی ، فلزات سنگین و... را از آب حذف نمی کند. از طرفی از آنجا که آب لوله کشی شهری ، کلرزنی می شود لذا نگرانی از بابت آلودگی میکروبی وجود ندارد و در نتیجه جوشاندن آن لازم نیست و کمکی به بهتر شدن کیفیت آب نمی کند.
باور غلط دیگر : استفاده از آب معدنی می تواند جایگزین آب تصفيه کن های خانگی باشد!
امروزه به اثبات رسیده است که آب های معدنی اغلب دارای املاح و ترکیباتی هستند که بدن ما قادر به جذب آنها نیست. این ترکیبات در اندامهای بدن رسوب کرده و عوارضی مانند سنگ کلیه، بیماری های قلبی و عروقی، عوارض فشار خون و ... را باعث می شوند. هنگامی که آب حاوی املاح معدنی نوشیده می شود، پس از سه دقیقه الی سه ساعت (بستگی به غلظت مواد معدنی موجود در آب) پدیده ای به نام Leukocytosis (افزایش تعداد گلبولهای سفید خون) اتفاق می افتد. این اولین واکنش بدن در وضعیت دفاعی است.
جالب است بدانید بر اساس قوانین بهداشتی ، کارخانه های تولید آب معدنی موظف هستند آب چشمه ها را از فیلترهای RO (اسمز معکوس) عبور دهند. این همان فیلتری است که در دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده می شود.