درباره چگونگی ثبت یک شرکت بيشتر بدانيم
به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، در سالهای اخیر سیاستهای اقتصادی کشور در چهارچوب برنامههای توسعه اقتصادی به سوی خصوصی سازی گام بر میدارد و واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی مستلزم آن است که افراد به تأسیس شرکتهای مختلف مبادرت نمایند و با انجام فعالیتهای تجاری در نظر گرفته شده باعث کاهش تصدی گری دولت در امور اقتصادی شوند این مهم بر عهده اداره ثبت شرکتها مؤسسات غیر تجاری است تا شرکتها با طی مراحل اداری مطابق مقررات و مواد قانونی به ثبت برسند.
شرکت از زمانی تشکیل میشود که دو یا چند نفر قصد تشکیل آن را داشته باشند بنابراین قصد و نیت ایشان ملاک تشکیل است اما از نظر مقررات و ضوابط اداری طی نمودن مراحلی چند جهت تأسیس یک شرکت یا مؤسسه ضروری است تا این شرکت بر روی کاغذ نوشته شود و در دفاتر اداره ثبت شرکتها ثبت گردد.
ماده 20 قانون تجارت انواع شرکتهای تجاری را به هفت قسم تقسیم میکند:
1ـ شرکتهای سهامی
2ـ شرکت با مسئولیت محدود
3 ـ تضامنی4 ـ مختلط سهامی
5ـ مختلط غیر سهامی
6ـ شرکت نسبی
7ـ شرکت تعاونی تولید و مصرف که ثبت این نوع شرکتها در تهران بر عهده اداره ثبت شرکتها و در شهرستان در اداره ثبت مرکزی است.
مدارک مورد نیاز جهت تأسیس شرکت:
شرکت با مسئولیت محدود: مطابق با ماده 27 قانون تجارت شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده است و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه به سهام و یا قطعات سهامی تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت میباشد. مدارک مورد نیاز جهت تأسیس شرکت با مسئولیت محدود:
الف) دو نسخه تقاضانامه
ب)دو نسخه صورت شرکتنامه
ج) دو نسخه اساسنامه
د) دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی و مؤسسین
ه) کپی برابر اصل شده شناسنامه مؤسسین و چنانچه هیأت مدیره نیز خارج از شرکاء باشند کپی برابر اصل شده شناسنامه اعضاء هیأت مدیره نیز الزامی است و هر گاه موسسین شرکت اشخاص حقوقی باشند آخرین تغییرات مدیران و سرمایه شرکت که در روزنامه رسمی درج گردیده است همراه با برگه معرفی نامه نماینده نیز ضمیمه مدارک دیگر میشود.